Diensten

Hoveniersbedrijf Planten en Meer is opgericht in het jaar 2000.

Wij hebben ruime ervaring in aanleg en onderhoud van tuinen en groenstroken voor particulieren, Verenigingen van Eigenaren, kantoren en bedrijven.
Daarnaast worden wij gewaardeerd om ons vakkundig snoeiwerk aan bomen, heesters en planten, maar ook om de zorg die we besteden aan het rooien van oude bomen en het afvoeren daarvan, waarna we de vrijgekomen ruimte geschikt maken voor herbeplanting.

Wij staan bekend om onze flexibiliteit en onze service na oplevering.

Aanleg 

Wij kunnen de totale aanleg van uw nieuwe tuin verzorgen maar ook een door u gewenste ingreep in een bestaande situatie. Aan de materiële kant gaat het om straatwerk, vlonders, schuttingen, overkappingen, schuren, hemelwaterafvoeren en installaties voor beregening en verlichting. Aan de biologische kant vindt u beplantingen, gazons, borders en hagen.

Bij een nieuwe aanleg gaan wij als volgt te werk:

  1. Wij nemen uw wensen op en adviseren u daarbij om tot een realistisch tuinontwerp te komen. Daarbij letten we onder meer op seizoensgebonden effecten, plantdichtheid, lichtinval en op de geschiktheid van de grond.
  2. Aan de hand van de wensenlijst maken wij een werktekening die na uw goedkeuring als basis dient voor een prijsopgave.
  3. Wij onderzoeken of voor elementen uit het plan een gemeentelijke vergunning nodig is. De uitslag wordt met u besproken en als u het plan door wilt zetten dan verzorgen wij in overleg met u die vergunning.

Onderhoud

Wij zijn trots op tevreden klanten en op de door ons vakkundig aangelegde tuinen. Om dat zo te houden kunnen wij u een jaarlijks opzegbaar contract op maat aanbieden voor het onderhoud. Dat geldt ook voor tuinen die niet door ons zijn aangelegd. Wij zijn van mening dat goed en tijdig onderhoud uw investering beschermt, uw tuin fris houdt en laat bloeien kortom dat uw tuin blijft voldoen aan de droom waarmee u het ontwerp proces bent begonnen.